drag and drop site builder

15de Biënnale voor locale kunstenaars Deinze

18 april tot 6 mei 2018

Lokale artiesten in de kijker 
Sinds 1990 organiseert Deinze een tweejaarlijkse tentoonstelling voor de lokale beoefenaars van de beeldende kunsten. De kunstbiënnale biedt een podium aan kunstenaars, die niet altijd kansen krijgen om hun werk aan het publiek te tonen. De expo geeft zo een totaaloverzicht op wat er in Deinze en omstreken leeft op het artistiek vlak. 
Kunstbiënnale
Van 28 april tot en met 5 mei 2018 kan je in de Brielpoort opnieuw terecht voor een groepstentoonstelling met schilderijen, tekeningen, beelden, fotografie, kalligrafie, videokunst, mode en poëzie. Bij de eerste biënnale in 1990, toen nog in het Saveryspand, waren er 36 deelnemers. Sindsdien is de tweejaarlijkse tentoonstelling uitgegroeid tot een podium voor meer dan 70 kunstenaars, die samen meer dan 150 werken exposeren. De laatste edities kwamen er telkens een paar duizend bezoekers langs. 
Cultuurraad
Van bij de start is de cultuurraad van Deinze de drijvende kracht achter de organisatie van dit kunstevenement. De stedelijke academie voor schone kunsten en het museum van Deinze en de Leiestreek zijn partner bij het initiatief. Beide instellingen maken deel uit van de jury, die de kwaliteit van de ingezonden werken voor deze biënnale bewaakt. De biënnale past zo in de lange artistieke traditie van de Leiestreek. 
Laagdrempelig
Voor een kunstenaar is het een logische stap om met eigen werk naar buiten te komen. Voor beginnende kunstenaars zijn er niet veel mogelijkheden om die stap te zetten. Deze tentoonstelling is daarom met opzet laagdrempelig en biedt zo kansen aan kunstenaars met of zonder ervaring.

Meer info volgt.

terug naar agendaoverzicht

Buren bij kunstenaars